slide

veelgestelde vragen

Hier vind je een aantal vragen die vaak gesteld worden. Heb jij een vraag waarvan je het antwoord niet kunt terugvinden op onze website?
Bel dan 0413 – 213776  of 06 – 39020084.
Wij zijn het best bereikbaar tussen 12.00 – 13.00 uur en tussen 18.00 – 20.00 uur.

Wanneer heb ik logopedische hulp nodig?

Logopedische hulp kan nodig zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen als er klachten of problemen zijn op het gebied van spraak, taal, stem, adem, gehoor en slikken.

Meer weten?  

Heb ik een verwijzing nodig?

Werken vanuit een verwijzing door de huisarts, tandarts, jeugdarts of medisch specialist is niet persé noodzakelijk. Alle ziektekostenverzekeraars, <18jr, vergoeden DTL, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Logopedie. Dus ook zonder verwijzing kunt u terecht. Indien u logopedie aan huis nodig heeft vanwege mobiliteitsproblemen, is er wel een verwijzing nodig waar dat op staat vermeld.  

Mijn verzekering is gewijzigd, moet ik dit doorgeven?

Als je gedurende een behandelperiode van verzekering verandert, dan horen wij dat graag.

Ik ben onverwacht verhinderd, wat nu?

Ben je verhinderd? Probeer dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch aan je logopediste te laten weten. Wanneer je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, wordt de behandeling in rekening gebracht. Deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Het afzeggen van een afspraak kan per e-mail of telefonisch via: Wij zijn het best bereikbaar tussen 12.00 – 13.00 uur en tussen 18.00 – 20.00 uur.

Ik heb problemen met mijn oefeningen, en nu?

Loop je tijdens het oefenen tegen problemen aan of heb je een vraag over de behandeling. Neem dan gerust even telefonisch contact met ons op.

Is de praktijk direct toegankelijk (DTL)?

Ja, Logopediepraktijk van den Nieuwenhof is direct toegankelijk waardoor het mogelijk is om zonder verwijsbrief van de arts of specialist behandeld te worden. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden een behandeltraject zonder verwijzing. Alleen voor kinderen <18jr welke verzekerd zijn bij CZ, heb je alsnog een verwijsbrief van de arts nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Hoe ziet het behandeltraject er doorgaans uit?

Klik verder voor meer informatie over onze werkwijze.

Wat heb ik nodig voor de eerste afspraak?

Neem tijdens je eerste afspraak de volgende zaken mee:
  • Je verzekeringspasje;
  • eventuele verwijzing van de arts;
  • geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).

Wordt logopedie vergoed?

Ja, logopedie wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit het basispakket. Je hoeft je voor logopedie dus niet extra te verzekeren. Je komt voor volledige vergoeding in aanmerking als je eigen risico verbruikt is, anders dienen de behandelingen eerst vanuit het eigen risico te worden betaald. Wij hebben met de meeste verzekeringsmaatschappijen een overeenkomst gesloten, waardoor de behandeling direct bij je zorgverzekeraar wordt gedeclareerd, zonder dat je rekeningen thuis krijgt. Wil je hierover meer informatie, neem dan contact met ons op.