Archives

Heb ik een verwijzing nodig?

Werken vanuit een verwijzing door de huisarts, tandarts, jeugdarts of medisch specialist is niet persé noodzakelijk. Alle ziektekostenverzekeraars, behalve CZ bij kinderen <18jr, vergoeden DTL, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Logopedie. Dus ook zonder verwijzing kunt u terecht.  Meer informatie?

Ik ben onverwacht verhinderd, wat nu?

Ben je verhinderd? Probeer dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch aan je logopediste te laten weten. Wanneer je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, wordt de behandeling in rekening gebracht. Deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Het afzeggen van een afspraak kan per e-mail of telefonisch via:

Wij zijn het best bereikbaar tussen 12.00 – 13.00 uur en tussen 18.00 – 20.00 uur.

Is de praktijk direct toegankelijk (DTL)?

Ja, Logopediepraktijk van den Nieuwenhof is direct toegankelijk waardoor het mogelijk is om zonder verwijsbrief van de arts of specialist behandeld te worden. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden een behandeltraject zonder verwijzing.

Alleen voor kinderen <18jr welke verzekerd zijn bij CZ, heb je alsnog een verwijsbrief van de arts nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding. Meer weten?

Wat heb ik nodig voor de eerste afspraak?

Neem tijdens je eerste afspraak de volgende zaken mee:

  • Je verzekeringspasje;
  • eventuele verwijzing van de arts;
  • geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).

Wordt logopedie vergoed?

Ja, logopedie wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit het basispakket. Je hoeft je voor logopedie dus niet extra te verzekeren.

Je komt voor volledige vergoeding in aanmerking als je eigen risico verbruikt is, anders dienen de behandelingen eerst vanuit het eigen risico te worden betaald.

Wij hebben met de meeste verzekeringsmaatschappijen een overeenkomst gesloten, waardoor de behandeling direct bij je zorgverzekeraar wordt gedeclareerd, zonder dat je rekeningen thuis krijgt.

Wil je hierover meer informatie, neem dan contact met ons op.